Design Box

5 καλοί λόγοι για να κάνετε redesign στην ιστοσελίδα σας

5 καλοί λόγοι για να κάνετε redesign την ιστοσελίδα σας

Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας (πρέπει να) αντανακλά το ύφος και της ποιότητα της δουλειάς σας. Κάτι τέτοιο είναι συχνά καθοριστικής σημασίας για την εικόνα και την αξιοπιστία που εμπνέετε στους πελάτες σας. Αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που κάνατε σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό του site σας, ίσως είναι καιρός να περάσετε στη διαδικασία του redesign. Με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρετε να βελτιώσετε την εμπειρία των επισκεπτών σας, να συμβαδίσετε με τις νέες τάσεις του web design, να τονίσετε εκ νέου όλα αυτά που σας κάνουν να ξεχωρίζετε και να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας. 

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους καλούς και πειστικούς λόγους να προχωρήσετε στο redesign της ιστοσελίδας σας.

Έχει περάσει καιρός από την κατασκευή του site σας

Στον κόσμο του διαδικτύου, που οι τάσεις και οι κανόνες αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, είναι φυσικό μια ιστοσελίδα που κατασκευάστηκε 5 χρόνια πριν να μην ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα. Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από διαφορετικά trends, τεχνολογίες και σκοπούς. Το 2020, ο επισκέπτης αισθάνεται άνετα να περιηγείται σε μίνιμαλ και προσεγμένες ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα και έχουν εικόνες υψηλής ποιότητας. Το διαφορετικό είναι ενδιαφέρον και επιθυμητό. Όταν, όμως, παρατηρήσετε πως οι ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας διαφέρουν κατά πολύ από τις δικές σας από άποψη εμφάνισης, λειτουργικότητας και τεχνολογιών, είναι καιρός να προχωρήσετε σε μια ανάπλαση. 

Έχετε αλλάξει τη στρατηγική σας

Οι στρατηγικές ψηφιακού marketing έχουν παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που επηρεάζει άμεσα κάθε σύγχρονη ιστοσελίδα. Φόρμες εγγραφής σε newsletter, banners προσφορών, pop ups διαφημίσεων είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ιστοσελίδων που ξέρουν να προβάλλουν σωστά το περιεχόμενο και το προϊόν τους. Το redesign της ιστοσελίδας σας πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις νέες τάσεις της αγοράς.

Η ιστοσελίδα σας δε σας χαρακτηρίζει

Παλαιότερα, κάθε επιχείρηση κατασκεύαζε την ιστοσελίδα της επειδή «έπρεπε». Πλέον η θεωρία των χρωμάτων, η τυπογραφίας και το user experience έχουν ενταχθεί στη διαδικασία του Web Design. Επομένως, κάθε site πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα, το στιλ και το ύφος του ιδιοκτήτη του. Η δομή της σελίδας, η παλέτα των χρωμάτων σας και η επιλογή των sections πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή και να τονίζουν όλα αυτά που σας κάνουν μοναδικούς.

Το site σας δεν προσαρμόζεται σε όλες τις οθόνες

Όταν σκεφτόμαστε web design, το μυαλό μας συνήθως πάει αυτόματα στην κατασκευή ιστοσελίδων για desktop. Παρ’ όλα αυτά, με την εξέλιξη και την ευρεία χρήση των smartphones και των tablets, πλέον περισσότεροι από τους μισούς χρήστες περιηγούνται στο διαδίκτυο από τις κινητές συσκευές τους. Για το λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσφέρετε στους επισκέπτες σας μια άψογη εμπειρία, από όποια συσκευή κι αν μπουν στην ιστοσελίδα σας. Επιπλέον, το mobile first development επιτρέπει στα sites να φορτώνουν εξίσου γρήγορα σε κινητές συσκευές και σε υπολογιστές. Όλες αυτές οι έννοιες είναι σχετικά καινούριες στον κόσμο του web development. Για το λόγο αυτό πολλές ιστοσελίδες δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Έχετε αφιερώσει χρόνο και πόρους ώστε η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Έχετε επενδύσει σε διαφημίσεις, έχετε βρει τις σωστές λέξεις κλειδιά και έχετε υψηλή επισκεψιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό εγκατάλειψης (bounce rate) παραμένει υψηλό, ενώ το ποσοστό των χρηστών που μπαίνουν στη σελίδα σας χωρίς να προβούν στην επιθυμητή ενέργεια (conversion rate) είναι χαμηλό. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να αναθέσετε τον έλεγχο και τον ανασχεδιασμό του site σας σε έναν UX Designer, ώστε να δώσει στη σελίδα σας αυτό που της λείπει για να λάμψει στα μάτια του επισκέπτη και να τον κρατήσει.

Αν ένας ή περισσότεροι από τους παραπάνω λόγους ανταποκρίνονται στη δική σας ιστοσελίδα, μη χάνετε καιρό. Δώστε μια σύγχρονη πνοή στον ψηφιακό καθρέφτη της εταιρείας σας προβαίνοντας στο redesign της. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.