Design Box

Γιατί είναι σημαντικό να κρατάς το Wordpress site σου ενημερωμένο

Γιατί είναι σημαντικό να κρατάτε το WordPress site σας ενημερωμένο;

Το WordPress αποτελεί το πλέον διαδεδομένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), καθώς καλύπτει το 35% του παγκόσμιου ιστού. Εκατοντάδες developers δουλεύουν -συχνά αφιλοκερδώς- αμέτρητες ώρες ώστε να δημιουργήσουν χρήσιμα εργαλεία για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε project. Αυτό, ασφαλώς, σημαίνει πώς ένα WordPress site χρήζει ενημέρωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τόσο η κεντρική πλατφόρμα, όσο και τα themes και τα plugins, ειδοποιούν τους διαχειριστές όταν κάποιο update είναι διαθέσιμο, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Φυσικά, η ενημερωση του WordPress είναι στο χέρι του εκάστοτε διαχειριστή μιας σελίδας και δε γίνεται αυτόματα. Το πιο πιθανό είναι να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα αν ένα update αργήσει να γίνει ή αν κάνετε skip μια έκδοση ενός plugin. Παρ’ όλα αυτά, αν αγνοείτε συστηματικά την ενημέρωση του WordPress site σας, θα αρχίσετε σταδιακά να παρατηρείτε μικρές ή μεγάλες ανεπιθύμητες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας.

Παρακάτω θα βρείτε τους βασικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αμελείτε την ενημέρωση του WordPress site σας:

Θα βελτιωθεί η ταχύτητα της σελίδας σας

Στον ψηφιακό κόσμο, η εμπειρία του χρήστη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα με την οποία φορτώνει μία σελίδα που επισκέπτεται. Επομένως, κάθε ανανέωση του WordPress ή κάποιου plugin μπορεί να έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της υπάρχουσας ταχύτητας της σελίδας σας. Η μείωση των χρόνων απόκρισης είναι ικανή να βελτιώσει τυχόν καθυστερήσεις και να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες σας.

Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες λειτουργικότητες

Το βασικό χαρακτηριστικό κάθε νέας ανανέωσης είναι οι νέες δυνατότητες που προσφέρει. Τα νέα features που μπορεί να προστεθούν στο site σας με ένα update είναι η πιο εμφανής σε εσάς αλλαγή και μπορεί να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που δουλεύετε. Ένα νέο εργαλείο, ένα καινούριο κουμπί, ένας διαφορετικός τρόπος δόμησης είναι μερικές μόνο από τις λειτουργικότητες που χάνετε αν δεν αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε το update της σελίδας σας.

Θα αυξηθεί η ασφάλεια του WordPress site σας

Μπορεί το plugin που χρησιμοποιείτε να καλύπτει κάθε σας ανάγκη ή η έκδοση του WordPress σας να μην υστερεί -φαινομενικά- σε κάτι. Οι developers, όμως, πιθανώς να έχουν διαφορετική άποψη. Για το λόγο αυτό, φροντίζουν ώστε σε κάθε update τους να σφραγίζουν όλα τα παραθυράκια ασφαλείας που μπορεί να υπάρχουν στην εφαρμογή τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην υποτιμούμε την αξία που μπορεί να προσφέρει η αναβάθμιση της ασφάλειας της ιστοσελίδας μας για την προστασία της από εν δυνάμει hackers.

Θα υπάρχει συμβατότητα

Οι σοβαροί και επαγγελματίες plugin developers φροντίζουν ώστε το plugin που έχουν δημιουργήσει να είναι ανά πάσα στιγμή συμβατό με την τρέχουσα έκδοση του WordPress, καθώς και με άλλα συσχετιζόμενα plugins. Για το λόγο αυτό, είναι καλό τα updates να πραγματοποιούνται παράλληλα, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα μη συμβατότητας.

Θα διορθωθούν τυχόν προβλήματα

Ένα update δε φέρνει την άνοιξη. Κάθε αλλαγή, κάθε βελτίωση και κάθε διόρθωση bugs μπορεί να επιφέρει καινούρια προβλήματα. Αυτό το γεγονός, όμως, δεν είναι λόγος να είμαστε επιφυλακτικοί προς μια ενημέρωση. Αντιθέτως, είναι ένδειξη μιας συνεχούς εξέλιξης και στόχευσης προς το καλύτερο. Όσο διορθώνονται τα προβλήματα που προκύπτουν, ανακαλύπτονται βέλτιστοι τρόποι αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων. Η επανάληψη αυτής της διαδικασίας οδηγεί στην τελειοποίηση.

Στη Design Box κατασκευάζουμε ιστοσελίδες αποκλειστικά σε WordPress και αναλαμβάνουμε την ενημέρωση των σελίδων που δημιουργούμε. Ένα WordPress site είναι εύκολα διαχειρίσιμο και προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια, αν συντηρείται σωστά και ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τη συντήρηση του δικού σας WordPress site.